вторник, 2 май 2017 г.

Бавно печено агнешко бутче


,,Бавно печено агнешко бутче - крехко и сочно месо в собствен со, овкусено от подправките без допълнителна вода, мазнина или каквото и да е, а на всичкото отгоре - не се налага да миете тавата. Какво по-хубаво и лесно от това! "

Неможе да се подминат тези думи на Кремена Русева от ,,Cook Wiith A Smile" и човек да не запретне ръкави, да овкуси едно агнешко бутче и да го ,,хвърли'' в печката. И най-хубавото след това - да му се наслади! :)

Продукти:

  • агнешко бутче около 2 кг
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • джоджен  


Приготвяне:
Месото се посолява и се овкусява с подправките, които хубаво се втриват в бутчето. 


Вземат се два големи листа хартия за печене, поставят се на масата кръстосано и върху тях се поставя бутчето. Завива се плътно с хартията.
Два големи алуминиеви листа се кръстосват и в центъра им се поставя пакета с месото.
Завива се хубаво и се поставя в тава, без да се налива вода.
Тук Креми е обяснила много подробно, заедно със снимки процеса на завиването на месото.

Месото се пече 40 минути на 200 градуса (без вентилатор), след което фурната се намаля на 160 градуса и печенето продължава още 2 часа. 
След като се опече месото се оставя 15-20 минути да си почине и тогава пакета се отваря, като хартията се разрязва с ножица. 
Месото е изключително крехко, сочно и вкусно. 

Опитайте и вие този начин на приготвяне на агнешко месо!  


Да ви е сладко! 

7 коментара:

  1. Хриси,
    по нашия край правят агнешкото на бавен огън, без никаква вода, на порции, оваляно в подправки, осолено на вкус и с много зеленина.Става чудесно, то си пуска сок и се изпича прекрасно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, заинтригуваме и твоята рецепта, и ще чакам да я споделиш!
      Поздрави!

      Изтриване
    2. Хриси,
      просто порциите месо се овалват в подправки - чер пипер, червен пипер, чубрица и сол.Отделно се нарязва зеленина - спанак, лапад, киселец, лобода, джоджен, девисил и много зелен лук.Всичко това се обърква, реди се в тава - канапе е зеленината, порциите месо са отгоре, между порциите също се слага много зеленина.Леко се посолява и зеленината.Отгоре се полива с малко растителна мазнина.Така се пече под фолио на бавен огън - 2 - 21/2 часа.Става много вкусно.Месото си пуска водичка и на бавен огън се задушава.Ако се направи в селска пещ става още по - добре.
      Поздрави !

      Изтриване
    3. Хриси,
      месото се реди отгоре, но порциите се подреждат плътно една до друга.Между тях също има зеленина.Колкото по - плътно са наредени порциите толкова по - добре.
      Пробвай и ще се убедиш в успешния резултат !
      Поздрави !

      Изтриване
    4. Много ти благодаря, Ели, за споделената рецепта!
      Моя приятелка така пече ярешко месо и е уникално вкусно. Ще пробвам и с агнешко.
      Поздрави и весел празник!

      Изтриване
  2. Интересен начин на печене, Хриси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, Веси, и на мен ми беше интересен начина на печене, който предлага Креми и затова и пробвах. Хубаво печено стана :)

      Изтриване