събота, 20 януари 2018 г.

Печени свински гърди с кока-кола


Днес бях много доволна, определено ми вървеше...освен с другите неща, които се занимавах и се получиха много добре, за по-бързо и непипкаво, метнах тези гърдички във фурната и...оооо получиха се фантастични. Сочни, ароматни, леко сладникави и с уникална препечена коричка.
И заслугата изобщо не е моя, (защото аз само следвах рецептата и стъпките в нея), а аплодисментите нека приеме Дзверски Вкусно.


Продукти:
  • 1.400 кг цяло парче свински гърди
  • 1 ч. л. червен пипер
  • 1/2 ч. л. пушен червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • 400 мл кока-кола (пепси)
  • може да използвате и ваши любими подправки


Приготвяне:
Гърдите се натриват със смесените пипери. Ако решите да използвате и други подправки, сега е момента да се овкуси месото и с тях.  Месото е добре да постои поне два часа, за да поеме ароматите, преди да се пече. 
Маринованите гърди се поставят в тава и леко се намазват с олио. В тавата се налива 200 мл вода и се покрива плътно с алуминиево фолио.
Гърдите се пекат 30 минути на 220 градуса. 
След това фурната се намаля на 180 градуса и печенето продължава още 30 минути. 
Фолиото се надига (внимавайте да не се изгорите) и върху гърдите се излива кока-колата. 
Тавата отново се завива с фолиото и се оставя във фурната за още 30 минути. 
Фолиото се премахва и месото тогава се посолява. 
Тук вече Дзверски Вкусно намазва месото с мед и го допича до хубава коричка. Аз пропуснах меда, но загара - не. 
Опитайте тези крехки и сочни гърдички, и няма да съжалявате!


На вас, приятели, да ви е сладко, а на Дзверският едно ГОЛЯМО благодаря! :) 




2 коментара:

  1. Ехе, Хриси, апетитно!
    А Дзверчето си е майстор, та знае ли се, особено на мръФката!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Веси!
      Дзверският си го знаем и затова му се доверих безприкословно :)

      Изтриване