вторник, 17 октомври 2017 г.

Шоколадови дребни сладки


Продукти:

  • 260 г брашно
  • 40 г какао
  • 200 г краве масло
  • 100 г захар
  • 1 яйце
  • натрошени орехи за паниране
  • 150 г шоколад

Приготвяне:
Мекото масло се разбива заедно със захарта до пухкавост. Прибавя се яйцето и разбиването продължава до хубаво усвояване, и получаване на еднородна смес. 
Брашното се смесва с какаото и се пресява.
Прибавя се към маслената смес и като се оформи топка се прехвърля на плот, и леко се доомесва.
Тестото се завива в стреч фолио и се поставя в хладилник за 30 минути.
От охладеното тесто се късат малки парченца и се оформят различни сладки.
Поставят се върху хартия за печене.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса 10-12 минути.
След като сладките изстинат се топят в разтопения шоколад и се овалват в натрошени орехи.

Остава да поканите приятели на ароматно кафе и да споделите вкусните шоколадови сладки. 


Да ви е сладко и весело на душата! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар